FRISS HÍREK

2017.02.12. JÓTÉKONYSÁG A VERONAI BUSZBALESET CSALÁDJAINAK

A mai napon a Népligetben jótékonysági focitornán vettek részt a hajdani kedvencek. Az FTC, az MTK, a Honvéd, valamint az Újpest játékosai a 70-es, 80-as évek nagyszerű labdarúgóit sorakoztatták fel abból a célból, hogy a veronai buszbaleset károsultjait és családjaikat támogassák. A résztvevők veretes névsort vonultattak fel, ott volt a kispestiekkel Esterházy, Gyimesi, Andrusch, Sallai, Varga "Kacsa", az MTK-sok közül Gáspár, Balogh "Torony", Huszárik, a Fradiból Szokolai, Ebedli, Takács, Bánki, Mucha, Szőke, a mieink közül Koszta, Tóth "Jokka", Kisznyér, Urbán, Steidl, Juhász P., Jurácsik, Zámbó, Tóth András és Katona.
A tornát a hazaiak nyerték, de a kiváló, sportszerű hangulat mindenki számára győzelmet ért.
Az UTE Baráti Kör 100.000 Ft értékű adományát a Kör elnöke, Borsche Gábor adta át Szokolai Lászlónak, az esemény ötletgazdájának. Öröm volt felfedezni a hazaiak között lila sálakban több UTE szurkolót is. Reméljük tudtunk segíteni, szívesen találkozunk a régi nagyokkal.
forrás:utebaratikor.hu


2017.02.05.  SZOMORÚ NAP A MAI..

Ma, 11 éve február 5-én 15 óra 30 perckor távozott Kristóf 24 évesen az örökkévalóságba. Szeretetünk örök, és hiánya feldolgozhatatlan! 

"Míg jövőjét építettük
Sorsa el volt döntve rég.
Megkivánta, elszerette
Tőlünk a hatalmas ég.
Nem törődve semmit azzal,
Hogy szivünknek fájni fog:
Jöttek érte s mosolyogva
Vitték el az angyalok!"


2017.01.30. BANKSZÁMLASZÁMUNK MEGVÁLTOZOTT

Értesítünk mindenkit, hogy alapítványunk bankszámlaszáma megváltozott. A CIB Banknál vezetett számla új száma: 70068951 - 51100000.


2017.01.08. KRISTÓF MA LENNE 35 ESZTENDŐS - EMLÉKEZZÜNK EGYÜTT

Bánka Kristóf 1982. január 8-án született. Már hatévesen igazolt focista volt, igaz, szerelést alig találtak számára, hiszen Kristóf, talán nem véletlenül hívták Törpének, még a legkisebb méretű mezben is elveszett ... de ez nem zavarta, a tanulás mellett minden idejét a pályán, az edzéseken töltötte.
Újpesten egészen kisgyermek korától az 1997/1998-as bajnokságig, majd a 2003/2004-es idényben szerepelt és hét első osztályú találkozón lépett pályára Mezey György és Mészöly Géza keze alatt. Bánka Kristóf tagja volt annak az újpesti utánpótlás csapatnak,amely Juhász Péter vezetésével sorra nyerte a különböző címeket. Az újpesti nevelésű, igazi lila szívű futballista ifjúsági gólkirály volt, valamint az év játékosának választották.
Kristóf az élvonalban is magára húzhatta a lila-fehér mezt: a labdával bravúrosan bánó bal lábas játékosként 2003. szeptember 13-án egy Győr elleni hazai mérkőzésen debütált az élvonalban. 2004-ben tagja volt az NB I-ben ezüstérmet szerző együttesnek.
Pályafutása során megfordult még az MTK (1998-2001), a BKV Eőre (2002-2003), az Újpest FC-Fót (2003-2004, 2005 ősz), a Nyíregyháza (2004 ősz), valamint a REAC (2005 tavasz) égisze alatt, utóbbi csapattal második helyet ért el, amellyel klubja feljutott a NB I-be. Egyetlen élvonalbeli gólját a Honvéd-Nyíregyháza (3-2) találkozón lőtte 2003. 10. 23-án, és csapata első találatát jegyezte. Bánka Kristóf lila-fehér sikerei mellett utánpótlás válogatott játékos is volt.
40 mérkőzés - 13 gól - 11 gólpassz - ötszörös mérkőzés legjobbja - a 2003-as kupadöntős csapat és a 2004-es bajnok csapat tagja: Bánka Kristóf a Rubeola FC Csömör újpesti kötődésű játékosai közé tartozott.
Tehetségét szerette volna kispályán is kamatoztatni, ám mégis az első edzéstől fogva szerényen, csöndesen, alázattal dolgozott. Kristóf számára nem volt szükség időre ahhoz, hogy megismerje a kissé másfajta, speciális játékot. A csapat ikonja, Zsámár László meg is jegyezte: "- Nem kell itt semmit magyarázni, ez a srác egy rendes focista." Amikor csak engedte NBI-es nagypályás karrierje, Kristóf mindig ment és futsalozott.
A sors tragédiája, hogy éppen megörökölte a 10-es mezt, hogy átvegye a karmesteri pálcát és a nehéz helyzetbe került klubot kisegítse a bajból, amikor megtörtént a tragédia. Mikor társai eligazoltak, Kristóf csak annyit fűzött hozzá: "- Engem is hívtak, de hova mennék? Itt vagyok hat éve, jól érzem magam. Nem fogok százezer Forintért bohócot csinálni magamból." Nem is csinált, inkább örökre beírta magát a Rubeola aranykönyvébe. A fiatal játékos tragikus hirtelenséggel, szívinfarktus következtében 2006. február 5-én hunyt el.
Mára már a Bánka Kristóf Alapítvány őrzi a tehetséges támadó emlékét. A Bánka Kristóf Alapítvány a kezdetektől ápolja Kristóf emlékét, minden télen hagyományos tornával tisztelegnek az elhunyt játékos előtt. A rangos eseményen évről évre megjelennek Kristóf egykori barátai és csapattársai, mezt húznak magukra és gálaműsor keretében pályára lépnek az utánpótlás csapatok mérkőzéseinek szünetében. Az alapítvány kitartó munkájának és a támogatóknak, az adó 1% felajánlásának köszönhetően számtalan nehéz élethelyzetbe került játékos kapott segítséget.
Kristófról nevezték el nevelőegyesülete, az Újpesti Torna Egylet utánpótlásbázisát a volt Cérna-pálya területén, melynek az új neve Bánka Kristóf Sportközpont lett. A létesítményt és a vadonatúj műfüves pályát Újpest polgármestere, Wintermantel Zsolt és az Újpesti Torna Egylet klubigazgatója, Őze István adta át a sportolóknak, akik azonnal egy rögtönzött focitornával tisztelegtek Bánka Kristóf emléke előtt. A pályákon azóta is folyamatosan edzenek az utánpótlás csapatok és kerülnek ki tehetséges játékosok.

"Mi nektek fontos volt, azt mi visszük tovább..." Bánka Kristóf ma lenne 35 éves, emlékét örökké őrizzük.

2017.01.03. HAMAROSAN ÚJRA GABORA GÁLA!

Idén 25. alakalommal, január 7-én kerül megrendezésre a hagyományos Gabora Gála, mely Salgótarjánban még mindig az év egyik legszínvonalasabb, legsikeresebb futball programja a labdarúgás rajongói számára. A legendás öregfiú csapatok között egyaránt megtalálhatjuk a Fradi és az Újpest alakulatait is, de különböző gála csapatok is részt vesznek a rangos eseményen. A kezdetekkor egy barátságos, jótékonysági mérkőzésként indult a kezdeményezés, mára viszont az év és a hazai sportélet egyik kimagasló rendezvénnyé nőtte ki magát az esemény. A kitűzött cél akkor is és most sem más, mint a jótékonysági támogatás, vagyis segítség a gyermekek irányába, melyhez az évek alatt számtalan támogató csatlakozott, idén például a 2016-os riói olimpián aranyérmet szerzett sportolók által aláírt mezzel szeretnénk emelni az árverés fényét.
fotó: nogradifoci.hu

2016.12.31. SIKEREKBEN, ÖRÖMÖKBEN ÉS EGÉSZSÉGBEN GAZDAG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK!

2016.12.22. BÉKÉS, MEGHITT KARÁCSONYT KÍVÁNUNK MINDENKINEK

2016.10.28. EMLÉKEZZÜNK SZERETTEINKRE

"...virágba borul, miközben könny hull, közeli s távoli emlék él, ám fakul.
Nedvesen csillogó szemek elnehezedő sóhajjal idéznek,
féltőn játsszák le emlékek suhanó filmjét, újra és újra élik létetek történetét..."


2016.10.01. ZSENGELLÉR GYULA EMLÉKTORNA

Első alkalommal rendezték meg Újpesten a Tábor utcában , a Zsengellér Gyula Emléktornát, melyet a IV. kerületi iskolás gyerekeknek hirdettek meg.
A gyerektorna elé szerveztem egy gálamérkőzést , ahová sikerült elívnom sok-sok egykori újpesti kiváló focistát aki iskolánk tanári csapata ellen játszottak. A Lilák csapatát a következők alkották: Zámbó Sándor, Dunai III Ede, Juhász Péter, Noskó Ernő, Tóth József, Bodnár István "BOCI", Kiss Sándor, Herédi Attila, Véber György, Bácsi Sándor, Ifj.Bene Ferenc, Böőr Zoltán, Szepesi László.
Már az öltözőben vidám volt a hangulat, mert mint mondták a találkozás mindig az ugratás és az emlékidézés jegyében telik. Egyedi volt ez a nap abban is, hogy a 70-es, 80-as évek egykori újpesti labdarúgói ilyen összeállításban játsszanak együtt, mert nem mindig tud így összejönni a csapat, de büszkén mondhatom, hogy ez nekem ma sikerült, amiért nagyon hálás vagyok a fiúknak-olvashatjuk Kovács Retro Zoli facebook oldalán nagyszerű beszámolóját.

Első alkalommal rendezték meg Újpesten a Tábor utcában , a Zsengellér Gyula Emléktornát, melyet a IV. kerületi iskolás gyerekeknek hirdettek meg.
A gyerektorna elé szerveztem egy gálamérkőzést , ahová sikerült elívnom sok-sok egykori újpesti kiváló focistát aki iskolánk tanári csapata ellen játszottak. A Lilák csapatát a következők alkották: Zámbó Sándor, Dunai III Ede, Juhász Péter, Noskó Ernő, Tóth József, Bodnár István "BOCI", Kiss Sándor, Herédi Attila, Véber György, Bácsi Sándor, Ifj.Bene Ferenc, Böőr Zoltán, Szepesi László.
Már az öltözőben vidám volt a hangulat, mert mint mondták a találkozás mindig az ugratás és az emlékidézés jegyében telik. Egyedi volt ez a nap abban is, hogy a 70-es, 80-as évek egykori újpesti labdarúgói ilyen összeállításban játsszanak együtt, mert nem mindig tud így összejönni a csapat, de büszkén mondhatom, hogy ez nekem ma sikerült, amiért nagyon hálás vagyok a fiúknak-olvashatjuk Kovács Retro Zoli facebook oldalán nagyszerű beszámolóját.


2016.09.21. OVIFOCI PÁLYA ÁTADÁSÁN JÁRTUNK

Újpesten a Virág Óvodában ma műfüves-pálya átadás volt, ahonnan Bánka Gyula sem hiányozhatott, mert ahol gyerekekről és segítségről van szó, rá mindig lehet számítani. 
-Barátságunk sok évre nyúlik vissza és olyan még nem fordult elő, hogy mikor közös szeretett sportunkról a fociról vagy a gyerekekről beszélgetünk, ne keresse annak lehetőségét, hogyan is tehetne másokért, miben is tudna segíteni.
A Bánka Kristóf Alapítvány egyik fő kitűzött célja is az, hogy segítsen a gyerekeknek. Focista palántáimat már sokszor meglepte Gyula különböző ajándékokkal, és most is bearanyozta ezeket a pillanatokat a gyerekek számára, mert mindenki kapott egy ajándékcsomagot, melyet boldog arcú gyerekek köszöntek meg, és ezt szeretném most tolmácsolni részedre drága BARÁTOM! Köszönöm, hogy Barátomnak tudhatlak, és legyen példa mindenki számára nemes szíved és segíteni akaró jó szándékod! Köszönöm szépen a gyerekek nevében is!"
Kovács Zoltán - labdarúgóedző
forrás: Kovács Zoltán facebook


2016.07.28.  1885 KUPA - JÓTÉKONYSÁGI FOCITORNA

Az UTE Baráti Kör augusztus 27-én jótékonysági kispályás labdarúgótornát szervez olyan csapatok részére, amelyek régiónként, városonként, megyénként vagy valamilyen adott csoportként összeállított Újpest szurkolókból állnak.
Azért esett erre a napra a választásunk, mert az MTK ellen játszunk aznap hazai pályán. Bár az MLSZ a végleges műsort később adja ki, a szervezést mindenképpen el kell kezdenünk, hogy sikeres legyen a program. Amennyiben vasárnap lesz a bajnoki találkozó, akkor mi is alkalmazkodunk ehhez. A végleges program, időpontok, sorsolás a nevezések beérkezése után lesz kialakítva.
Nevezési határidő: 2016. 08. 10.
Nevezési feltételek: Miután a torna célja az, hogy egy árvák átmeneti otthonát - mely Újpesten található - támogassunk, ezért kérünk mindenkit, hogy gyűjtsön gyermekruhákat 0-18 éves korú fiúk és lányok részére és azokat tiszta állapotban hozzák el nekünk augusztus 27-én! Nem nevezési feltétel, de kérjük a csapatokat, hogy hozzanak olyan drapit, melyen megjelenik a város, régió vagy megye, ahonnan jöttek, vagy a csoport és az újpestiség. Ennek célja, hogy minél színesebb legyen a környezetünk, ahol játszunk, valamint ezzel is kifejezhessük összetartozásunkat.
Kérünk minden csapatot, hogy a lila-fehér színekhez megfelelő, egységes szerelésben játsszanak! Ennek beszerzésében szívesen segítünk azzal, hogy kölcsön tudunk adni korlátozott számban mezgarnitúrákat. Erre az igényeket minél előbb kérjük jelezni!
A helyszínen lesz Újpest ajándéktárgy vásárlási lehetőség, szólni fog a zene, lesz sör, és minden résztvevő vendégünk egy bográcsgulyásra!
A csapatok 5+1 fő + csere lesznek. A tornán természetesen a kispályás labdarúgás általános szabályai lesznek a mérvadóak, ezeket a nevező csapatoknak a sorsolás előtt el fogjuk küldeni.
Nyeremények: A torna fő nyereménye egy díszes vándorserleg lesz, de jutalmazni fogunk egyéni teljesítményeket is.
Hozzatok minél több barátot, barátnőt, ismerőst, gyerekeket, mert számukra is kitalálunk valami meglepetést! Gyertek lilában, mutassuk ki, hogy összetartozunk!
A rendezvény során elvárt a maximálisan kulturált, sportszerű viselkedés! A program úgy fejeződik be, hogy mindenki odaérjen a meccsre!
Jelentkezni a +3670-417-4181-es számon, vagy az utebaratikor@utebaratikor.hu email címen lehet.
Hajrá Lilák mindörökké!
forrás: utebaratikor.hu

2016.07.25.  KRISTÓF ÉS JAKAB NÉVNAP VAN

Ma Kristóf és Jakab névnap van együtt. Az egyik nagypapa neve Jakab volt és Kristóf nagyon szerette. Erős, jellemes ember volt. Mindkettőjükre ezzel a film részlettel és zenével emlékezzünk, mely Kristóf egyik kedvence volt.

2016.07.24.  ÖRÜLÜNK, HOGY SEGÍTHETTÜNK!

2016 januárjában az UTE Baráti Kör, az amigeleken.hu és a Bánka Kristóf Alapítvány a Vasas Sportcsarnokában rendezett szurkolói közösségek számára egy kispályás focitornát, melynek bevétele azon fiatal sportolóknak támogatására lesz fordítva, akiknek betegség vagy baleset miatt veszélybe kerül a pályafutásuk és akár az életük. Az I. Bánka-Rakaczki emléktornának célja az volt, hogy az emlékállításon felül rendelkezésre álljon egy olyan keret, mellyel azonnal lehet segíteni, ne akkor kelljen kapkodni, segítségért kiáltani, amikor már baj van.
Néhány héttel ezelőtt a diósgyőri szurkolók jelezték, hogy van egy fiatal, rendkívül tehetséges, de nagyon nehéz körülmények között élő labdarúgó a DVTK-nál, akinek felkarjában rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak. Lakatos László Megyaszón él, Miskolcon tanul, kollégiumban lakik, Diósgyőrben focizik és kedvenc hazai csapata az Újpest.
Jáborcsik András, az amigeleken.hu szerkesztője, Horváth Emese, aki a Polgár Alapítvány képviseletében Laci mentora és Borsche Gábor, az UTE Baráti Kör elnöke szombaton kora délután, a DVTK-Újpest bajnoki mérkőzés előtt közösen látogatták meg Lacit és családját, akik nagy szeretettel fogadták a látogatókat a lila fehér dekorációkkal gazdagon díszített lakásban.
A rendkívül céltudatos Laci elmondta, hogy jelenleg is kezelések alatt áll, de a téli alapozást már csapatával együtt szeretné megkezdeni, mert hatalmas céljai vannak a labdarúgásban. A Diósgyőrnek sokkal tartozik, ezt a tartozást mindenképpen szeretné leróni, de hosszútávon külföldön képzeli el jövőjét, mert szeretné segíteni családját és példát akar mutatni más, hasonló helyzetből induló fiatalnak. Laci nagyon örült az UTE által biztosított labdának, melyet az Újpest FC teljes felnőtt csapata aláírt egy bátorító, támogató üzenet mellé.
Miskolc felé autózva mindenki egyetértett abban, hogy az a 180.000 Ft, melyet Lacinak a Bánka Kristóf alapítvány átutal, eltörpül ahhoz a pozitív energiához képest, amit ez a hihetetlen fiatal srác magából áraszt. Köszönjük Lakatos Lászlónak ezt a találkozást, mielőbbi teljes gyógyulást, valamint sikeres pályafutást kívánunk!
forrás: UTE Baráti Kör facebook

2016.07.10.  LÁTOGATÓBAN JÁRTUNK

Sumit és Törőt látogattuk Hegyi Gyuszival, minden jót kívánunk Nekik!


2016.07.09.  ÉPÜLÜNK!

A lila-fehér csapatok felkészülése elkezdődik, az egykori "Cérna pálya" gyepe megújul, szebb lesz, mint valaha.. készülnek az új kapuk is a Bánka Kristóf Sportcentrumban, tehát indulhat a 2016/17-es bajnoki évad!